Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Matkakohteet

Yleensä viisumi tarvitaan kun lähdetään ulkomaille. Suomen kansalaisen tehtävä on huolehtia siitä, että jos viisumi edellytetään maahan laskemiseksi, hän hankkii sellaisen matkakohdemaansa lähimmästä edustustosta. Viisumihakemuksen lisäksi matkustaja voi kysellä myös muuta tietoa viisumista matkakohdemaan edustustosta. Esimerkiksi jos halutaan matkustella Kiinassa, suomalainen matkustaja kysyy Kiinan edustustosta onko viisumille tarvetta. Kysely kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Lyhyellä viiveellä tehdyt viisumit voivat tulla normaalia hakuprosessia hinnakkaammiksi — ne voidaan joskus jopa hylätä liian lyhyestä "ennakkovaroituksesta" johtuen.

Alankomaiden viisumi

Eurooppaan kuuluva alue, jossa on n. 16,84 miljoonaa asukasta, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen. Schengen-sopimuksen solmijana Alankomaat on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi. Sivulta löytyy 2 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Arabiemiraattien viisumi

Aasiaan kuuluva alue, jossa on n. 8,26 miljoonaa asukasta. Sivulta löytyy 1 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Aruban viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 0,10 miljoonaa asukasta.

Australian viisumi

Oseaniaan kuuluva alue, jossa on n. 22,68 miljoonaa asukasta. Sivulta löytyy 2 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Belgian viisumi

Eurooppaan kuuluva alue, jossa on n. 11,00 miljoonaa asukasta, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen. Schengen-sopimuksen solmijana Belgia on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi.

Belizen viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 0,33 miljoonaa asukasta.

Bhutanin viisumi

Aasiaan kuuluva alue, jossa on n. 0,70 miljoonaa asukasta. Sivulta löytyy 1 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Bolivian viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 10,90 miljoonaa asukasta.

Bonairen viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 0,016 miljoonaa asukasta.

Brunein viisumi

Aasiaan kuuluva alue, jossa on n. 0,40 miljoonaa asukasta.

Caymansaarten viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 0,05 miljoonaa asukasta. Sivulta löytyy 1 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Chilen viisumi

Amerikkaan kuuluva alue, jossa on n. 17,40 miljoonaa asukasta.

Egyptin viisumi

Afrikkaan kuuluva alue, jossa on n. 82 miljoonaa asukasta.

Espanjan viisumi

Eurooppaan kuuluva alue, jossa on n. 47,19 miljoonaa asukasta, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen. Schengen-sopimuksen solmijana Espanja on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi.

Fidžin viisumi

Oseaniaan kuuluva alue, jossa on n. 0,84 miljoonaa asukasta.

Gambian viisumi

Afrikkaan kuuluva alue, jossa on n. 1,78 miljoonaa asukasta.

Intian viisumi

Aasiaan kuuluva alue, jossa on n. 1210,19 miljoonaa asukasta. Sivulta löytyy 1 kpl lukijoiden jättämiä kommentteja, joista voi löytyä lisätietoja tämän paikan viisumikäytännöstä.

Islannin viisumi

Eurooppaan kuuluva alue, jossa on n. 0,32 miljoonaa asukasta, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin. Schengen-sopimuksen solmijana Islanti on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.