Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Kertaviisumi

Kertaviisumi on voimassa yhden kerran. Se on todellakin kertaluonteinen lupalappu, joka oikeuttaa henkilön yhden kerran tapahtuvaan maahantuloon. Usein tällainen viisumi on voimassa enintään kuukauden, tai 30 vuorokautta, tai matkavakuutuksen voimassaoloajan mukaan. Kertaviisumin toimitusaika voi olla useita viikkoja. Konsulaatista haettavan viisumin saamista voi yrittää nopeuttaa pyytämällä pikakäsittelyä.

Kertaviisumien hinnat vaihtelevat sen mukaan, mistä viisumia haetaan ja mihin kohdemaahan sitä haetaan. Esimerkiksi Venäjän viisumi voi olla voimassa kahdesta päivästä 30 päivään asti. Kertaviisumin haltija pääsee maahan ja maasta pois. Viisumi siis leimataan ensimmäisen kerran kun ollaan saavuttu maahan ja toisen kerran kun sieltä poistutaan. Venäjän viisumeihin ei näinä päivinä laiteta enää erillistä automerkintää.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Kertaviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.