Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Liikematkaviisumi

Liikematkaviisumit ovat eri pituuksille osoitettuja viisumeja. Ne voivat olla paperisia tai kuten ainakin Venäjän tapauksessa, passiin liimattavia tarroja. Liikematkaviisumi voi yhtä hyvin olla kerta- tai monikertaviisumi ja sen edellytys usein on saada virallinen kutsukirje kohdemaassa toimivalta liike- tai yhteistyökumppanilta.

Liikematkaviisumia anottaessa, voi olla tarpeen esittää kutsukirje kohdemaan yritykseltä. Kutsukirjeen on oltava mahdollisimman tarkasti kutsun määrittelevä niin, että siitä käy mitä töitä tai tehtäviä kutsuttu henkilö tulisi kohdemaassa tekemään. Myös kutsutun henkilön etu- ja sukunimi, syntymäaika, sukupuoli ja kansallisuus, joskus myös passin numero sekä matkan ajankohta on määriteltävä. Kutsusta voi olla hyvä ilmetä myös, onko kyseessä yksi- tai monikertaviisumin puolto. Tällainen kutsukirje voi olla pakollista olla kohdemaan virallisella kielellä kirjoitettuna niin, että kirjeestä käy selville kutsuttavan henkilön tietojen lisäksi kutsuvan tahon tietoja; yrityksen nimi, verotunnistenumero, allekirjoitus ja leimakin voi olla hyvä näkyä. Tällainen kutsu-, siis puoltokirje, toimitetaan liikematkaviisumin anomuksen yhteydessä vaikkapa kohdemaan konsulaattiin.

Esimerkiksi liikematkaviisumi Venäjälle voi olla niin sanottu vuosiviisumi, jonka haltija saa oleskella maassa yhteensä enintään 90 päivää kunkin 180 päivän kuluessa. Esimerkin kaltainen vuosiviisumi voidaan myöntää sellaisessa tapauksessa, jos anoja on aikaisemmin saman kalenterivuoden aikana käyttänyt yhden viisumin. Jos kaksi viisumia on samanaikaisesti voimassa, vanhempi mitätöidään.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Liikematkaviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.