Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Yleistä tietoa viisumeista

Viisumia ei tarvita Pohjoismaissa

Suomalaiset matkustajat, jotka ovat liikkeellä ulkomailla Pohjoismaiden maissa, voivat nauttia maiden välisistä niin kutsutun vapaan liikkuvuuden järjestelyistä. Se tarkoittaa sitä, että Pohjoismaiden välillä ei tarvita matkustusasiakirjoja, mutta tietenkin esimerkiksi suomalaisen matkustaessa Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan tai Islantiin on jotenkin kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä ja olevansa jonkin Pohjoismaan kansalainen.

Suomen ja Venäjän välillä ei ole viisumivapautta. Se on kuitenkin Suomen pääministerin Jyrki Kataisen tavoite. Hän on ilmoittautunut Venäjän viisumivapauden kannattajaksi ja kertonut, että Suomi myöntää vuosittain 1,2 miljoonaa viisumia. Niistä leijonanosa on monikertaviisumeita, eli multiviisumeita. Keskimäärin jokainen rajan ylittävä henkilö käy kolme matkaa. Viisumivapaus Suomen–Venäjän välillä saattaa syntyä aikaisintaan useiden vuosien kuluttua.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Viisumia ei tarvita Pohjoismaissa sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.