Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Työviisumi

Jos suomalainen lähtee ulkomaille tekemään töitä, hän on usein komennusmies, tai lähetetty työntekijä, jonka työntekijä on osoittanut hänet töihin kohdemaan yritykseen. Työviisumin lisäksi usein tarvitaan työlupa ja vieläpä usein niin, että ensin haetaan kohdemaahan työlupaa ja jos se myönnetään, hän voi täyttää työviisumianomuksen.

Koska suomalaiset lähtevät usein töihin Venäjälle, tässä artikkelissa on painopisteenä juuri työviisumin hakeminen Venäjälle. Byrokratian rattaat pyörivät jokseenkin samalla lailla myös muissa maissa. On kuitenkin hyvä ennen viisumianomuksen lähettämistä selvittää kohdemaan käytäntöjä myös tässä asiassa. Jos suomalainen saa työluvan Venäjälle, hän voi hakea työviisumia lähettämällä se liitteiden kera Venäjän Suomessa sijaitsevaan konsulaattiin. Viisumi on yleensä voimassa yhtä pitkään kuin työlupakin, tosin aluksi ainakin Venäjällä myönnetään työntekijälle lyhytkestoinen maahantuloviisumi, kertaviisumi, joka on voimassa kolmen kuukauden päivät — 90 vuorokautta. Jos työntekijä on aikeissa viipyä sitä kauemmin, hänen on Venäjälle päästyään muunnettava kertaviisumi monikertaviisumiksi. Sen avulla henkilö voi matkustaa myös Suomeen ja sieltä takaisin kohdemaahan byrokratian vähyyden kannalta melko vaivattomasti.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Työviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.