Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Opiskeluviisumi

Tässä esimerkissä kerrotaan opiskeluviisumista, joka on osoitettu Venäjälle, sillä rajanaapurimme on hyvin suosittu myös opintomatkojen kohde. Siinä missä turistit tarvitsevat matkailijaviisumin, eli turistiviisumin, opiskelijaksi hyväksytty henkilö tarvitsee Venäjän maaperälle astuakseen opiskeluviisumin. Hän ei voi vaikkapa turistiviisumilla rekisteröityä venäläisen oppilaitoksen opiskelijaksi, vaan todellakin tarvitsee asiaan kuuluvan viisumin.

Venäjän tapauksessa opiskelija, joka hakee opiskeluviisumia, tarvitsee viisumianomusta varten kutsun. Hän saa sellaisen yleensä venäläisestä oppilaitoksesta tai Venäjän opetus- ja tiedeministeriöstä — huolimatta lähteestä, kutsussa on oltava Venäjän viranomaisten asiaan kuuluvat leimat. Kuten liikematkaviisumissa ja monissa muissa viisumeissa, myös opiskeluviisumissa on kutsuun sisällytettävä runsaasti yksityiskohtaista jopa nippelitiedolta tuntuvaa informaatiota sekä kutsuttavasta henkilöstä että kutsuvasta tahosta itsestään.

Viisumikutsussa on oltava muun muassa opiskelijan virheettömät henkilötiedot, vastaanottavan venäläisen oppilaitoksen nimi. Näiden tietojen avulla opiskelijaviisumin saaja voi opiskella siinä oppilaitoksessa, joka mainitaan viisumissa. Jos opiskelija on opintojensa alkutaipaleella, hänen opiskelijaviisuminsa kesto on kolme kuukautta. Näin on riippumatta siitä kuinka pitkään opinnot kestävät. Hänen viisumiaan jatketaan tarpeen mukaan kuitenkin enintään lukuvuosi kerrallaan — hän siis saa tuolloin monikertaviisumin.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Opiskeluviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.