Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Liiketoimintaviisumi

Liiketoimintaviisumi ei ole sama asia kuin työviisumi. Esimerkiksi Australiaan voi hakea yritysvierailun hoitamiseksi liiketoimintaviisumia. Bisnesviisumi myönnetään usein hyvin lyhyeksi ajaksi ja Australian tapauksessa alle kolme kuukautta kestävä Short Stay Business Visa lienee yleisin tähän tarkoitukseen soveltuva. Viisumin avulla henkilö voi osallistua kokouksiin, neuvotteluihin ja konferensseihin.

Australian tapauksessa yrityksen edustajalle toinen viisumityyppi on lyhytaikaiseen oleskeluun oikeuttava Sponsored Business Visitor Visa. Tämän viisumityypin lisäksi on olemassa pitkäkestoinen Business Visa, joka voi olla voimassa kolmesta kuukaudesta jopa neljään vuoteen. Tällaisen viisumin voimassaoloaikana henkilön on oltava saman yrityksen palveluksessa.

Venäjällekin voi hakea liike-elämän asioiden hoitamiseksi liiketoimintaviisumia. Niitä voi olla yhden kerran tai monikertaviisumeina ja ne voivat olla voimassa kuukauden tai jopa vuoden. Liiketoimintaviisumia Venäjälle voidaan hakea Venäjän konsulaatista. Käsin kirjoitettuja viisumianomuksia ei ainakaan Venäjä enää hyväksy. Viisumianomuksen lisäksi hakijalal on oltava voimassa oleva passi, valokuva, kutsu ja mahdollisesti myös HIV-todistus.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Liiketoimintaviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.