Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Lehtimiesviisumi

Esimerkiksi Yhdysvaltoihin voi päästä niin sanotulla mediaviisumilla, eli pressiviisumilla, eli lehdistöviisumilla. Niitä voidaan myöntää ulkomaiden kansalaisille, jotka edustavat yritystään ja jotka ovat tilapäisesti maassa ammatillisista syistä johtuen.

Tässä artikkelissa Yhdysvaltoja käytetään esimerkkinä. Siellä on käytäntönä lehtimiesviisumin myöntämisen edellytyksen osalta, että henkilön on oltava ulkomaisen informaatiota tuottavan median edustaja joka maassa ollessaan esimerkiksi kuvaa uutistapahtumaa tai dokumenttielokuvaa. Joskus median jakelemiseen tai levittämiseen liittyvät tavoitteet eivät riitä pressiviisumin saamiseen. Journalistit, jotka tekevät töitä toimeksiannosta voivat saada lehtimiesviisumin, mikäli heillä on pätevä journalistinen organisaatio toimeksiantajanaan. Tällaisessa tapauksessa edellytetään ainakin kelvollista työsopimusta.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Lehtimiesviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.