Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Lähtöviisumi

Esimerkiksi Venäjällä on ollut yleisenä käytäntönä, ettei maasta voi poistua jos henkilöllä ei ole passin lisäksi kelvollista lähtöviisumia. Lähtöviisumeja myönnetään Venäjällä muun muassa konsulipisteestä joka on maksettava kokonaan ennen sen saamista.

Lähtöviisumi on suomeksi sanottuna lupa poistua maasta. Venäjän lisäksi lähtöviisumeja voidaan kysellä maissa, joissa poliittisten, taloudellisten tai sosiaalisten ongelmien vuoksi on paljon hinkua poistua maasta. Lähtöviisumeja voidaan siis kysellä ulkomaan kansalaisten lisäksi kotimaan kansalaisilta. Näin on tällä hetkellä muun muassa Saudi-Arabiassa.

Lähtöviisumeja on kyselty menneinä aikoina Italiassakin, jossa fasistisen vallan aikaan maasta ei päässyt pois ilman kyseisen laista lupalappua. Sama päti Saksan suhteen vuosina 1933–1945. Nykyään lähtöviisumipolitiikka saattaa jossain määrin olla käytössä esimerkiksi jos valtio haluaa estää ihmisoikeusaktivisteja poistumasta maasta.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Lähtöviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.