Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Kauttakulkuviisumi

Kauttakulkuviisumista käytetään usein myös nimitystä transit-viisumi. Se on hyvin yleinen viisumityyppi ja soveltuu esimerkiksi sellaiselle henkilölle, joka on lentoreitin vuoksi oleskelemassa “kahden maan välissä” kolmannessa maassa. Joissain tapauksissa kauttakulkuviisumia ei vaadita jos henkilö oleskelee lentokentän transit-alueella jatko- tai yhteyslentoa odotellen.

Joskus toisaalta on välttämätöntä hankkia kauttakulkuviisumi riippumatta siitä, kuinka pitkään matkustaja viettää lentokentällä tai juna-asemalla. Tällaisia maita ovn muun muassa Valko-Venäjä. Schengen-sopimuksen alueella transit-viisumia ei suomalainen usein tarvitse. Eräiden maiden kansalaiset ovat Schengenin alueella viisumivelvollisia myös sellaisessa tapauksessa, jossa he tekevät välilaskun Suomeen ja oleskelevat lentokentän kansainvälisellä alueella.

Mielipiteet

Pöllö Puupää 11. päivä marraskuuta 2017

Voisiko näissä vastauksissa joskus puhua myös MUISTAKIN KUIN SUOMALAISISTA näissä viisumi- asioissa. Suomessa asuu paljon muiden maiden kansalaisia, jotka matkustavat kuitenkin Suomesta käsin.

Kommentoitaessa julkaisua Kauttakulkuviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.