Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Viisumityypit

Diplomaattiviisumi

Diplomaattiviisumeja ei myönnetä mattimeikäläisille. Esimerkiksi Yhdysvallat myöntää diplomaattiviisumeja vain tarkan seulan läpäiseville henkilöille, jotka edustavat Suomen virallista hallitusta ja jotka ovat yksinomaan virallisista syistä johtuen Yhdysvalloissa. Valtion virkamiehet, jotka matkustavat kohdemaahan yksityishenkilöinä eivätkä valtion edustajina, eivät saa diplomaattiviisumia.

Esimerkissä mainittu Yhdysvallat noudattaa diplomaattiviisumin myöntämisessä erilaisia käytäntöjä kuin esimerkiksi Venäjä tai Kambodża. Usein diplomaattiviisumia ei myönnetä sellaisille henkilöille, jotka edustavat vaikkapa maakuntaa tai lääniä, tai edes Euroopan Unionia, sillä ne ovat vain paikallisia poliittisia instituutioita eivätkä edusta koko valtiota. Joissain tapauksissa valtion virkahenkilö matkustaessaan ulkomaille virallisissa asioissa, eivät voi saapua kohdemaahan turistiviisumilla tai eläkeläisviisumilla vaan joutuu hakemaan diplomaattiviisumia.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Diplomaattiviisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.