Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Yleistä tietoa viisumeista

Viisumimaksu

Viisumimaksu on kertaluontoinen suoritus, jota ei yleensä makseta takaisin hakijalle, mikäli viisumianomus jostain syystä hylätään. Joskus viisumia voi hakea sähköisesti ja joskus suoraan lähetystöstä. Esimerkiksi Vietnamiin voi hakea viisumia postitse ja liittää hakemukseen passin ja passikuvan kera viisumin hinta sekä palautuskuori postimerkkien kera.

Jos viisumia haetaan matkatoimiston kautta, saatetaan viisumimaksu periä vasta viisumia lunastettaessa. Henkilökohtaisesti käytäessä lähetystössä viisumin haussa, saatetaan viisumimaksu periä paikalla. Sen vuoksi voi olla järkevää pitää mukana käteistä ja mieluusti tasaraha. Pankkikortilla maksaminen saattaa joskus onnistua, mutta käteinen raha tilanteeseen sopivassa valuutassa on yleensä kitkattomin vaihtoehto.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Viisumimaksu sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.