Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Yleistä tietoa viisumeista

Oleskeluaika

Oleskeluaika ei ole sama asia kuin viisumiin merkitty voimassaoloaika. Viisumin voimassaoloaika määrittelee sen, milloin viisumi menee vanhaksi ja milloin käytännössä lupa olla kohdemaassa päättyy. Oleskeluajalla tarkoitetaan sitä aikaa jonka ajan henkilö saa olla maassa sinne saapumisen jälkeen. Joskus voimassaoloaika on sama kuin oleskeluaika.

Jos viisumi on voimassa kolme kuukautta ja oleskeluajaksi on määritelty 30 päivää, se tarkoittaa sitä, että henkilö saa olla kolmen kuukauden sisällä enintään 30 päivää kohdemaan rajojen sisällä. Oleskeluaika lähtee kutistumaan lähtien siitä hetkestä, kun kohdemaahan on saavuttu. Joskus viisumissa on merkitty rajoitettu oleskeluaika, eli kuinka kauan samalla käyntikerralla saa viettää aikaa kohdemaassa. Tällöin maasta poistuminen ja maahan palaaminen “nollaa” oleskelukauden.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Oleskeluaika sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.