Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Tarvitaanko viisumia?

Saksan viisumi

Tarvitaanko viisumia kun matkan päämääränä on Saksa? Katso alta mitä muut sanovat. Saksa on Eurooppaan kuuluva alue, jonka maakoodi on DE, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen. Sopimuksen jäsenmaana Saksa on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi. Lisäksi se tarkoittaa käytännössä sitä, että viisumi on voimassa koko Schengen-alueella. Saksa on noin 87,79 miljoonan asukkaan koti. Siellä euro on virallinen, tai ainakin yleisesti käytössä oleva ja yleisesti hyväksytty, valuutta. Suomella on täällä edustusto; suurlähetystö, konsulaatti tai kunniakonsuli, tai kaikkia näitä. Maalla on lähetystö Suomessa. Viimeisimmät matkustustiedotteet: Pohjois-Saksassa on turvallista matkustaa, vaikka kansainvälisen terrorismiuhan vuoksi Saksan viranomaiset ylläpitävät turvallisuusvalmiutta. (Päivitetty 4116 päivää sitten.)

Suomalainen ei tarvitse Saksaan viisumia. Aufenthalterlaubnis tai Aufenthaltsgenehmigung (siis oleskelulupa) tarvtaan jos kyseessä on pitkäaikainen oleskelu, kuten au pairina toimiminen.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Saksan viisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä
  Muita matkakohteita

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.