Viisumi — viisumityypit ja viisumin hakeminen

Olet täällä: Tarvitaanko viisumia?

Maltan viisumi

Tarvitaanko viisumia kun matkan päämääränä on Malta? Katso alta mitä muut sanovat. Malta on Eurooppaan kuuluva alue, jonka maakoodi on MT, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen. Sopimuksen jäsenmaana Malta on järjestänyt rajojen ylittämisen ilman järjestelmällisiä tarkastuksia noudattavaksi. Lisäksi se tarkoittaa käytännössä sitä, että viisumi on voimassa koko Schengen-alueella. Malta on noin 0,45 miljoonan asukkaan koti. Siellä euro on virallinen, tai ainakin yleisesti käytössä oleva ja yleisesti hyväksytty, valuutta. Suomella ei vaikuta olevan täällä edustustoa, ainakaan vakituista sellaista, mutta paikalle saattaa olla nimetty lähiseudun lähetystön edustaja tai kiertävä lähettiläs. Viimeisimmät matkustustiedotteet: Melko turvallinen matkailukohde. Etenkin nuorten matkailijoiden tulee noudattaa yleistä varovaisuutta. Vasemmanpuoleinen liikenne. (Päivitetty 4201 päivää sitten.)

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Maltalle matkustaessaan, mutta voimassaoleva passi tai henkilökortti täytyy olla.

Mielipiteet

nano /etc/blipblop 16. päivä heinäkuuta 2018

Pitää olla passi tai henkilökortti kun lähdetään käymään Maltalla, mutta viisumia ei tarvita. Siinä mielessä tämä sivu ei tarjoa mitään hyödyllistä. Itse asiassa tämä kommentti, jota nyt kirjoitan, on paljon informatiivisempi. Haluan mainita jokaiselle Maltalla käymistä harkitsevalla, että siellä liikennekulttuuri on hyvin erilainen kuin täällä Suomessa. Voidaan oikeastaan sanoa, että maltalaisille sana “liikennekulttuuri” on halkaistu välilyönnillä. Siellä on siis “liikenne”, ja sitten on vähän matkan päässä “kulttuuri”, mutta ne asiat eivät aina ole keskenään tekemisissä. Yritän tähän summata sen mitä tarkoitan kunhan saan kännykän näytöltä suljettua Casino blogi -välilehden. Hankalia nämä Sonyn puhelimet, tai ehkä sormet ovat liian isoja!

No nyt…

Maltalla on jotain 0,4 miljoonaa asukasta, mutta siellä oli viime vuonna lähemmäs 15 tuhatta liikenneonnettomuutta! Esimerkiksi se, että jos on täällä Suomessa totuttu siihen että suojatiellä olevaa kevyen liikenteen kulkijaa väistetään, ei aina päde etelässä. Siellä on meno kuin Villissä Lännessä. Suojatien ylittäminen St. Juliansissa tai Sliemassa on kuin pelaisi venäläistä rulettia. Pitäisi kai sanoa, että maltalaista rulettia. ;-) Siinä mielessä täällä on asiat paremmin; voi olla suhteellisen luottavaisin mielin liikenteessä.

Kommentoitaessa julkaisua Maltan viisumi sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

Suosituimpia artikkeleita
  Viime artikkelit
  1. Viron viisumi
  2. Unkarin viisumi
  3. Ukrainan viisumi
  4. Turkin viisumi
  5. Tsekin viisumi
  Kommentteja muilta kävijöiltä
  Muita matkakohteita

  Matkatoimisto.biz-hakemistossa esitellään Suomessa toimivia matkojen järjestäjiä ja annetaan niiden asiakkaille mahdollisuus kertoa kokemuksistaan nimettömästi.

  Kylpylä.net-sivustolla esitellään Suomen kylpylät.